اخبار خودرو

ایده‌ خودرو برقی، ایده‌ای قدیمی است

بنز و خودروهای مشابه تمام تاریخ گذشته خود را به بازی خودرو برقی نمی بازند!

یک استاد دانشگاه با بیان اینکه ایده‌ خودرو برقی، ایده‌ای قدیمی است که بار دیگر مورد توجه واقع شده و این نیاز از زمانی مطرح شد که به دلیل استفاده از سوخت‌های فسیلی، شاهد افزایش آلودگی هوا و مصرف بالای انرژی بودیم، گفت: درنظر داشته باشید که بنز و اتومبیل‌های مشابه که افتخارشان به موتورهای احتراقی است علی‌الاصول حاضر نمی‌شوند که تمام تاریخ گذشته‌ خودشان را به این بازی ببازند.

بهروز مشهدی، با بیان این مطلب، اهمیت فعالیت صنعت خودروسازی را با نگاه حرکت به سمت خودروهای برقی در کشور تشریح و مسیر مستقیم برای رسیدن به آن را سرمایه‌گذاری صنعت در دانشگاه دانست.

وی در پاسخ به این سوال که خودرو برقی به لحاظ تخصصی و علمی به چه خودرویی گفته می‌شود، گفت: ایده‌ خودرو برقی ایده‌ای قدیمی است که بار دیگر مورد توجه واقع شده و این نیاز از زمانی مطرح شد که به دلیل استفاده از سوخت‌های فسیلی، شاهد افزایش آلودگی هوا و مصرف بالای انرژی بودیم.

مشهدی، با اشاره به رشد صنایع و تکنولوژی در طول زمان و نقش خودروهای احتراقی در توسعه فناوری افزود: اکنون تکنولوژی به نقطه‌ای رسیده که بار دیگر ایده‌ خودرو برقی به میان آمده است.

به عقیده این استاد دانشگاه علم و صنعت، هرچند که خودرو برقی در ۲۰ سال قبل ایده‌ای موفق نبوده و موتورهای هیدروژنی ایده‌ برتری محسوب می‌شد اما، اکنون شرایط به نفع خودروهای برقی رقم خورده است.

وی اضافه کرد: این به آن معناست که طی ۲۰ سال گذشته همه امیدوار بودند که در سال ۲۰۲۵ به خودروی هیدروژنی دست یابیم و به همین دلیل موتور دیزل می‌توانست مبنای خوبی برای این طرح به شمار برود، همانطور که اروپایی‌ها هم در این زمینه سرمایه‌گذاری‌های بسیار زیادی کرده‌اند.

به گفته مشهدی، در آن زمان اروپایی‌ها روی موتور دیزل سرمایه‌گذاری زیادی کردند و تولید خودروهای دیزلی در اروپا افزایش یافت.

این کارشناس صنعت خودرو با بیان تجربیات کشورهای چین و آمریکا در این زمینه بیان داشت: چینی‌ها بر اسب دیگری شرط‌بندی کردند و آن هم باتری بود. جالب اینکه هیچ‌کس باور نمی‌کرد به این زودی‌ها بتوان به نقطه‌ای رسید که خودرو برقی برد قابل ملاحظه‌ای داشته باشد و برنده این رقابت شود.

این استاد دانشگاه در تشریح استدلال خود به تکنولوژی گیربکس‌های اتوماتیک نیز اشاره و اظهار کرد: اگر ۲۰ سال پیش گیربکس‌های اتوماتیک را بررسی می‌کردید، ویژگی‌های خوبی داشتند و قرار بود تکنولوژی دیگری جای آن را بگیرد، اما گیربکس اتوماتیک توانست با تحولاتی که ایجاد می‌کند از نظر تکنولوژیکی، قیمت و عملکرد جای خود را همچنان حفظ کند.

مشهدی که برنامه تالار گفت‌وگو سخن می‌گفت، افزود: البته در‌نظر داشته باشید که بنز و اتومبیل‌های مشابه که افتخارشان به موتورهای احتراقی است علی‌الاصول حاضر نمی‌شوند که تمام تاریخ گذشته‌ خودشان را به این بازی ببازند.

این کارشناس خودرو با بیان اینکه درحال‌حاضر خودروهای برقی تمام توجهات را در دنیا به خود جلب کرده و رشد چشمگیری دارد، گفت: اگرچه خودروهای برقی رشد چشمگیری را در طول مدت کوتاهی داشتند اما باید دید که این رشد به کجا ختم می‌شود. سخت است که پیش‌بینی کنیم که این رشد بازار را در اختیار خواهد گرفت اما حداقل می‌دانیم که مثلا تا سال ۲۰۵۰ یعنی حول‌وحوش ۳۰ سال دیگر، موتورهای احتراقی جایگاهی در صنعت خودرو ندارند و کارشان تمام شده‌است.

استاد دانشگاه علم و صنعت تاکید دارد تعداد خودروهای احتراقی کاهش پیدا کرده و خودروهای مثلا صددرصد برقی افزایش پیدا می‌کند یعنی بازار خودرو برقی از خودروی احتراقی پیشی خواهد گرفت.

به گفته مشهدی، تصویر آینده، تصویری از خودروهای برقی یا خودروهای هیبریدی خواهدبود، در این شرایط اگر کشور ما در این مسئله سرمایه‌گذاری انجام ندهد از قافله عقب می‌ماند.

وی اضافه کرد: برای کشوری مثل ایران این یک اتفاق بزرگ و پروژه ملی است. به عنوان مثال اگر می‌خواهیم در کشور به قطب باتری تبدیل شویم باید ببینم که مزیت نسبی این اقدام برای کشور چیست؟ در شرایط فعلی خودروسازان بدهکار و زیان دیده هستند. اگر بگویم که خودروسازان بر روی موتور الکتریکی سرمایه‌گذاری کنند، طبیعتاً نمی‌توانند از پس چنین موردی برآیند.

این استاد دانشگاه در پایان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر گاهی عزم ملی نیز وجود دارد اما پتانسیل علمی و در واقع دانش و نیروی انسانی خلاق وجود ندارد. ما از نظر علمی مشکلی نداریم، برای اینکه بتوانیم در تکنولوژی حرفی برای گفتن داشته باشیم باید تحقیقات کنیم و از سوی دیگر باید از توان دانشگاه استفاده کنیم، صنعت باید در دانشگاه سرمایه‌گذاری کرده و حداکثر استفاده از فرصت موجود را ببرد.

منبع خبر: پرشین خودرو

نمایش بیشتر

۲ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا