
شرایط و مراحل انتقال پلاک و سند خودرو به نام فرزند
هدف از نگارش این مقاله ارائه راهنمایی کامل و کاربردی برای افرادی که قصد انتقال خودرو به نام فرزند خود را دارند میباشد و مخاطب آن والدین یا افرادی که به دلایلی مانند امور مربوط به وراث، هدیه، یا تسهیل امور قانونی و حتی امور مالیاتی تمایل به ثبت خودرو به نام فرزند خود دارند. در این مقاله تمام شرایط و مراحل این امر را بررسی میکنیم.
انتقال سند و پلاک خودرو به نام فرزند، یکی از مسائل حقوقی و اداری است که نیازمند رعایت شرایط خاص و پیروی از مراحل قانونی است. این اقدام ممکن است به دلایل مختلفی مانند انتقال حق وراث، حمایت مالی از فرزند، یا کاهش هزینه های بیمه ای و حتی مسائل مربوط به کاهش مالیات پرداختی انجام شود. با این حال، عدم آگاهی از قوانین مرتبط ممکن است منجر به مشکلاتی مانند عدم اعتبار سند یا جریمه های اداری شود. در این مقاله، به بررسی دقیق شرایط و مراحل انتقال خودرو به نام فرزند پرداخته میشود. ذکر این نکته نیز الزامی است که قبل از انجام هرگونه اقدام قانونی در مورد دارایی های خود به خصوص خودرو، حتما از راهنمایی افراد متخصص بهرهمند شوید تا بتوانید با خیال آسوده تری این دست اقدامات را انجام دهید.
شرایط انتقال سند و پلاک خودرو به نام فرزند
برای انتقال موفقیت آمیز خودرو به نام فرزند، شرایط زیر باید رعایت شود:
۱. بالغ بودن فرزند
بر اساس قوانین ایران، فرزند باید حداقل ۱۸ سال سن قانونی داشته باشد تا بتواند به عنوان مالک جدید خودرو ثبت شود در صورتی که فرزند زیر ۱۸ سال باشد، انتقال سند ممکن نیست و تنها میتوان پلاک خودرو را به نام او منتقل کرد. یعنی سند خودرو به نام والدین میماند و تنها میتوان پلاک خودرو را منتقل کرد.
۲. اهلیت قانونی فرزند
فرزند باید اهلیت حقوقی لازم برای مالکیت خودرو را داشته باشد. این اهلیت شامل عدم وجود محدودیت هایی مانند سابقه جرایم خاص یا بدهیهای مالی است که مانع از ثبت مالکیت شود. در صورتی که فرزند دارای مشکلاتی از این قبیل است جهت دریافت راهنمایی های بهتر و دقیق تر حتما از نظرات مشاوران حقوقی استفاده کنید تا موانع و مشکلات آن را به طور دقیق شناخته و مطابق آن اقدام کنید.
۳. مدارک مورد نیاز
مدارک لازم برای انتقال شامل موارد زیر است:
- شناسنامه و کارت ملی فرزند و والدین.
- سند خودرو اصل و یک کپی.
- پلاک خودرو برای تعویض.
- قرارداد نقل و انتقال که باید با مراجعه به یکی از دفاتر اسناد رسمی به طور کاملا قانونی و رسمی تنظیم شود .
- گواهی بیمه شخص ثالث معتبر.
مراحل انتقال پلاک و سند خودرو به نام فرزند
مراحل انتقال پلاک و سند خودرو به نام فرزند به شرح زیر است:
تهیه قرارداد نقل و انتقال
- والدین و فرزند باید به یکی از دفاتر اسناد رسمی مراجعه کرده و قرارداد نقل و انتقال را تنظیم کنند.
- مدارک مورد نیازی که در بالا به آنها اشاره شد را به دفاتر مذکور ارائه میشوند.
- در این مرحله، تمامی مدارک مورد نیاز بررسی میشود.
- در صورت تایید مدارک، قرارداد تنظیم و به امضاء طرفین یا وکلای قانونی ایشان میرسد.
مراجعه به مرکز تعویض پلاک
- پس از تنظیم قرارداد، باید به مرکز تعویض پلاک (معمولاً تحت نظارت پلیس راهنمایی و رانندگی) مراجعه کنید.
- قبل از مراجعه به این مراکز حتما از وبسایت رسمی پلیس راهنمایی و رانندگی از مرکز مورد نظر خود وقت قبلی گرفته و بر اساس زمان اعلامی به مرکز مذکور مراجعه کنید.
- پس از مراجعه با تسلیم مدارک به افسر مربوطه، پلاک قدیمی لغو شده و پلاک جدید به نام فرزند صادر میشود.
ثبت سند به نام فرزند
پس از تعویض پلاک، باید سند خودرو نیز به نام فرزند منتقل شود. این کار نیز در مرکز تعویض پلاک یا ادارات مربوطه قابل انجام است.
پرداخت هزینهها
هزینه های انتقال شامل کارمزد قرارداد ، هزینه تعویض پلاک ، و مالیات انتقال مالکیت است و باید به این نکته توجه کرد که این هزینهها بسته به نوع خودرو و منطقه جغرافیایی متفاوت هستند و بهتر است قبل از مراجعه جهت انجام این امور از مراکز مربوط استعلام هزینه ها را دریافت کنید.
نکات مهم و پرتکرار در زمان انتقال پلاک به فرزندان
- انتقال پلاک بدون انتقال سند: اگر فرزند زیر ۱۸ سال است، میتوان پلاک را به نام او منتقل کرد، اما سند خودرو همچنان به نام والدین باقی میماند.
- حضور هر دو والد: در صورتی که فرزند زیر ۱۸ سال باشد، حضور هر دو والد در مراسم تعویض پلاک الزامی است.
- مشکلات احتمالی: در صورت عدم رعایت شرایط سنی یا اهلیت، انتقال باطل میشود و ممکن است جریمه اداری در پی داشته باشد. پس همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم حتما قبل از مراجعه به مراکز مربوط جهت انتقال سند و پلاک خودرو به نام فرزند خود، در صورت وجود هر نوع شک و شبهه با یک مشاور حقوقی در این زمینه مشورت کنید.
سخن نهایی
انتقال سند و پلاک خودرو به نام فرزند، اگرچه فرآیندی اداری است، اما با رعایت شرایط و مراحل ذکر شده، قابل انجام است. توصیه میشود قبل از هر اقدامی، با یک مشاور حقوقی یا اداره راهنمایی و رانندگی منطقه خود مشورت کنید تا از آخرین تغییرات قانونی مطلع شوید.