اخبار خودرو

تسهیلات ۴۰ همتی به قطعه‌سازان و تغییر اولویت ارزی خودروسازان

به گفته دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه، در پی مذاکرات اخیر میان وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس کل بانک مرکزی، تصمیم گرفته شد تسهیلات ۴۰ همتی که پیش‌تر برای حمایت از خودروسازان در نظر گرفته شده بود، به‌صورت مستقیم به قطعه‌سازان و زنجیره تولید پرداخت شود. همچنین بر اساس تصمیم جدید، خودروهایی که عمق ساخت داخل بالاتری دارند در اولویت تأمین ارز قرار خواهند گرفت.

مطالبات معوق قطعه‌سازان از خودروسازان و زیان انباشته صنعت خودرو از مهم‌ترین چالش‌های فعلی این بخش محسوب می‌شود. برآوردها نشان می‌دهد میزان مطالبات زنجیره تأمین از خودروسازان به حدود ۱۶۰ همت رسیده که ۴۰ هزار میلیارد تومان آن از سررسید گذشته و هنوز تعیین‌تکلیف نشده است.

در سال‌های گذشته، مجوز بانک مرکزی برای معافیت دو خودروساز بزرگ کشور از برخی محدودیت‌های نظارتی و مقررات مربوط به ذی‌نفع واحد، هر سال تمدید می‌شد. با این حال، تمدید این مجوز در سال جاری به تأخیر افتاد و همین موضوع باعث کندی در تأمین منابع مالی صنعت شد.

به گفته آرش محبی‌نژاد، دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان خودرو، در جلسه اخیر هیئت عالی بانک مرکزی مقرر شد محدودیت‌های نظارتی برای دو خودروساز بزرگ (ایران‌خودرو و سایپا) به‌طور موقت تعلیق شود تا امکان دریافت تسهیلات فراهم شود. او افزود: بر اساس توافق صورت‌گرفته میان وزیر صمت و رئیس کل بانک مرکزی، تسهیلات ۴۰ همتی در قالب واریز مستقیم به حساب قطعه‌سازان پرداخت می‌شود؛ با این تفاوت که بازپرداخت آن بر عهده خودروسازان خواهد بود.

محبی‌نژاد در پایان خاطرنشان کرد: با اجرای این سیاست، قطعه‌سازان داخلی در اولویت نخست تأمین ارز قرار می‌گیرند و سهم شرکت‌های مونتاژکار از منابع ارزی کاهش خواهد یافت تا روند تولید داخلی با کمترین اختلال ادامه یابد.

منبع خبر: عصر خودرو

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *