خودروی مردمی ایران خودرو ، خبر خوش در بازار آشفته
با توجه به قیمت های فزاینده خودروها و عدم توانایی مالی اقشار قابل توجهی از جامعه در خیرد خودرو؛ مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو از تولید خودروهای ارزان قیمت تحت عنوان خودروی مردمی ایران خودرو با مشارکت صنعت خودروسازی کشور با حداقل هزینه در طراحی خبر داد.
خودروی مردمی ایران خودرو
فرشاد مقیمی ضمن اشاره به مفهوم خودروی ارزان قیمت در خصوص اقدامات انجام شده در جهت ارزان سازی خودروهای تولید داخل اظهار داشت: منظور از تولید خودروهای ارزانقیمت، این است که بتوانیم خودرویی را با حداقل هزینه طراحی کنیم و البته نباید تصور شود که این خودروها از رده خارج یا بیکیفیت خواهند بود بلکه خودروهایی مدرن و با طراحی به روز هستند اما طراحی آنها به گونهای است که کمترین هزینه برای تولید آنها صرف شده است.
وی همچنین کاهش هزینه تولید را وابسته به افزایش تیراژ دانست و گفت: در این مرحله قرار بر تولید خودروی ارزان قیمت توسط شرکت ایران خودرو نیست بلکه قرار بر این است که صنعت خودروسازی کشور اقدام به تولید یک خودروی مردمی نماید.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو ادامه داد: کاهش شدید هزینههای سربار از نتایج افزایش تیراژ این خودروها است که میتواند در بحث کاهش هزینهها کمک کند.
دکتر مقیمی گفت: این خودروها در تیراژ بالا تنها برای بازار کشور دیده نشده و صادرات به خارج از کشور نیز مدنظر است.
وی در ادامه به قوای محرکه این نوع خودروها از جمله حجم پایین موتور آنها اشاره کرد و افزود: عملکرد و کارایی این موتورها در حد موتورهایی است که برای سایر خودروها مورد استفاده قرار میگیرد.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو کاهش قیمت این خودروها را تنها منحصر به زمان خرید و فروش ندانست و تصریح کرد: هزینههای نگهداری خودرو و مصرف این خودرو نیز میبایست کاهش یابد بدین معنا که نوع موتور طراحی شده، باید مصرف سوخت را کاهش دهد.
دکتر مقیمی افزود: این خودرو یک خودروی سبک با وزنی حداکثر ۷۰۰ تا ۸۰۰ کیلوگرم خواهد بود که آلیاژهای خوبی در تولید آن به کار رفته است.
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو افزود: در مرحله فعلی دو مدل گِلی این خودرو در ایران خودرو ساخته شده و تلاش بر این است که در بهمن ماه سال جاری این خودرو معرفی و رونمایی شود.
مقیمی در پایان ضمن اشاره به نامگذاری این خودرو تحت عنوان “خودروی مردمی” خاطرنشان کرد: پلتفرم این خودروها به صورت مشترک توسط صنعت خودروسازی کشور ساخته میشود و قرار بر این است که قطبهای اصلی صنعت خصوصی نیز در این حوزه مشارکت داشته باشند.
منوچهر منطقی دبیر ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی حملونقل پیشرفته ریاست جمهوری هم با حضور در جلسه کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: پس از برگزاری جلسات متعدد با وزارت صمت و بررسیهای انجام شده برنامههایی به منظور کاهش ارزبری، کاهش هزینه تولید و ساخت خودروهای اقتصادی متناسب با درآمد خریداران تدارک دیده شده است.
وی در راستای تحقق هدف کاهش ارزبری گفت: تجمیع واحدهای سازنده مجموعه قطعات با فناوری پایین، نظیر شیشه بالابر، ارزش سرمایهگذاری داخلی در این حوزه را افزایش میدهد. همچنین می توان با عملیات طراحی و مهندسی، برخی از مواد اولیه را با مواد داخلی و عمومی جایگزین کرد که بدون ایجاد تغییر در سطح ایمنی خودرو، استفاده از برخی از مواد اولیه را کاهش میدهد. ایجاد یک مرکز طراحی و آزمایشهایی نظیر تست تصادف در حوزه قطعات با فناوری پیچیده نیز در این راستا ضروری است.
دبیر ستاد توسعه فناوریهای حوزه فضایی حملونقل پیشرفته ریاست جمهوری همچنین کاهش تعداد قطعه سازان از ۲۰۰ تا ۴۰۰ واحد به حداکثر ۷۰ قطعه ساز را یکی از برنامههای دیگر اعلام کرد و گفت: با این کار سازندگان در ردههای بالاتری قرار گرفته و با ایجاد شبکههایی، قطعه سازان کوچکتر را نیز پوشش می دهند که در کاهش هزینه و زمان طراحی موثر است.
منطقی افزود: ایجاد دفاتر طراحی و مراکز نوآوری به عنوان مثال مرکز طراحی گیربکس و نیرومحرکه با همکاری شرکتهای دانش بنیان به منظور جبران کمبود فناوری و تامین زیرساختهای فناورانه یکی دیگر از برنامههایی است که در دستور کار است.
وی در انتها با اشاره به اینکه اغلب خریداران به دنبال خرید خودرویی با قیمت بین ۵ تا ۶ هزار دلار هستند، خاطرنشان کرد: برای تولید خودروهای اقتصادی متناسب با مشتریان کم درآمد، پس از بررسی های انجام شده با همکاری دکتر مقیمی، مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو ، مدلی از خودرو انتخاب شد که با مشارکت خودروسازان بزرگ کشور و حتی خودروسازان بخش خصوصی قابل عرضه به بازار خواهد بود. در نتیجه این برنامهها با کاهش ارزبری، کاهش هزینه تولید و همکاری با سازندگان رده یک، حرکت به سمت تولید خودروهایی مختص مشتریان کم درآمد و تامین خلا بازار در خصوص این نوع خودروها امکانپذیر خواهد بود.
ماحصل صحبتهای این عزیزان منتهی به چه خودرویی خواهد شد ؟ باید منتظر ماند و دید . خودروهای تندر ۹۰ و پژو ۳۰۱ قرار بود که خودروهایی ارزان برای اقشار کم درآمدتر ولی با کیفیت و مطمئن باشند. ولی هرگز به اهداف از پیش در نظر گرفته شده تبدیل نشدند.