تجدید ارزیابی خودروسازان در انتظار مجوز وزارت اقتصاد
دیوان محاسبات کشور خواستار تسهیل مجوز تجدید ارزیابی داراییهای دو خودروساز بزرگ کشور به منظور حمایت از خودروسازی و بهبود ساختار مالی این صنعت شد. دیوان محاسبات کشور اعلام کرد: این نهاد نظارتی با تجدید ارزیابی دارایی خودروسازان موافقت و از این موضوع حمایت کرد. اما در نهایت این وزارت اقتصاد است که باید با تجدید ارزیابی خودروسازان موافقت کند، موضوعی که هنوز رسما تایید نشده است. بر اساس این گزارش، در پی برگزاری جلسات متعدد و بررسیهای صورتگرفته توسط حسابرسان و کارشناسان دیوان محاسبات کشور، این نهاد نظارتی خواستار تسهیل مجوز تجدید ارزیابی داراییهای دو خودروساز بزرگ کشور به منظور حمایت از صنعت خودرو و بهبود ساختار مالی آنها شد. البته دیوان محاسبات همین چندی پیش از وزارت اقتصاد خواست که مسیر تجدید ارزیابی خودروسازان را تسهیل کند.
معاون فنی و حسابرسی امور اقتصادی دیوان محاسبات کشور اخیرا در نامهای به وزیر امور اقتصاد، خواستار تسهیل مجوز تجدید ارزیابی داراییهای دو خودروساز بزرگ کشور به منظور حمایت از صنعت خودرو، بهبود ساختار مالی آنها شده بود. در این نامه آمده بود: «تصمیمهای اقتصادی بر طیف وسیعی از مردم که به عنوان سهامدار در بازار سرمایه مشغول به فعالیت هستند یا تحت عنوان سهام عدالت، مالکیت سهام شرکتهای واگذارشده را دارند، اثرگذار خواهد بود. جریان قیمتگذاری در صنعت خودرو به دلیل تلاطم ارزی منجر به افزایش زیان انباشته در این صنعت شده که ادامه فعالیت برای دو شرکت بزرگ را با مشکلات اساسی روبهرو کرده است».
خودروسازان بزرگ کشور از چند ماه پیش مشمول ماده ۱۴۱ قانون تجارت شدهاند و برای رهایی از آن باید یا زیان را جبران کنند یا افزایش سرمایه دهند. با توجه به اینکه امکان جبران زیان در شرایط فعلی بهخصوص با وجود قیمت گذاری دستوری وجود ندارد، قرار است به واسطه تجدید ارزیابی اموال و دارایی خودروسازان، سرمایه ثبتی آنها در بورس افزایش یابد تا از محدوده ماده ۱۴۱ قانون تجارت خارج شوند. گزارش ارسالی خودروسازان بزرگ کشور به بورس، نشان از تداوم زیاندهی آنها در ۹ماه امسال دارد. طبق گزارشی که ایرانخودرو و سایپا (بهعلاوه زیرمجموعه این شرکت یعنی پارسخودرو) در قالب «اطلاعات و صورتهای مالی میاندورهای ۹ماهه منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۲» به بورس ارائه دادهاند، مجموع زیان انباشته آنها تا پایان آذر به ۱۷۴هزار میلیارد تومان رسیده است. گفته میشود این رقم طی دو سه ماه گذشته بالاتر رفته است.
با توجه به اعلام حمایت دیوان محاسبات از تجدید ارزیابی خودروسازان، باید منتظر ماند و دید وزارت اقصاد چه تصمیمی در این مورد خواهد گرفت. البته به نظر میرسد در نهایت با تجدید ارزیابی خودروسازان موافقت خواهد شد، زیرا در غیر این صورت، آنها به سمت اعلام ورشکستگی خواهند رفت.
منبع خبر: دنیای اقتصاد