اخبار خودرو

جایگزینی خودرو‌های برقی تا سال ۲۰۳۰ و خروج خودرو‌های احتراقی

مجید جلیلی، مدیرگروه پژوهش‌های فناوری و نوآوری موسسه مطالعات و پژوهش بازرگانی گفت: یکی‌ از روند‌های اساسی در صنعت خودرو و بخش حمل‌ونقل، توسعه خودرو‌های برقی بوده و مهمترین وجه‌تمایزی که این خودرو‌ها با یک خودروی احتراقی دارند، قوای محرکه است.

روند توسعه این خودرو‌ها در سال‌های گذشته بسیار پرشتاب بوده و کشور‌های دنیا، خصوصاً کشور‌های توسعه یافته سرمایه‌گذاری‌های عظیمی را به‌منظور تولید و بهره‌برداری از این خودرو‌ها انجام داده‌اند.

جلیلی ادامه داد: در بحث توسعه خودرو‌های برقی، موضوع کاهش آلاینده‌ها و کاهش هزینه‌های بهداشت و درمان و همچنین کاهش وابستگی این خودرو‌ها به سوخت‌های فسیلی مورد توجه کشور‌ها قرار گرفته است.

مدیرگروه پژوهش‌های فناوری و نوآوری موسسه مطالعات و پژوهش بازرگانی افزود: در سطح دنیا به واسطه‌ی همین ملاحظات، برنامه‌ریزی‌های دقیق و اساسی برای مسیر پیشرفت و توسعه این خودرو‌ها درنظر گرفته شده‌است.

براساس پیش‌بینی بانک جهانی سال ۲۰۳۰، یعنی حدودا ۷ سال دیگر، تولید خودرو‌های برقی از خودرو‌های احتراقی پیشی خواهند گرفت.

جلیلی تاکید کرد: براساس تحقیقی که تیم ما انجام داده‌است، اگر فرض کنیم که در کشور، میزان پیمایش یک خودروی احتراقی درطول سال، ۲۰ هزار کیلومتر باشد، به‌طور متوسط در هر ۱۰۰ کیلومتر ۱۲ لیتر بنزین هم نیاز داشته باشد، این خودرو در سال، ۲ هزارو ۴۰۰ لیتر بنزین مصرف می‌کند.

حال اگر قیمت صادراتی بنزین را براساس فوب خلیج فارس حدود ۶۵ سنت برای هر لیتر درنظر بگیریم و در عدد ۲ هزار و ۴۰۰ لیتر ضرب کنیم به عدد هزار و ۵۶۰ دلار خواهیم رسید.

اگر این عدد را با دلار نیمایی، ۳۷ هزار و ۵۰۰ تومان ضرب کنیم، عدد ۵۹ میلیون تومان به‌دست می‌آید. از ۵۹ میلیون تومان به‌دست آمده مصرف‌کننده، با فرض اینکه، درطول سال، حدود ۷۲۰ لیتر بنزین را، هزار و ۵۰۰ تومان به‌صورت یارانه‌ای دریافت می‌کند و هزار و ۶۸۰ لیتر را ۳ هزار تومانی خریداری می‌کند، عددی حدود ۶ میلیون‌تومان را درطول سال پرداخت می‌کند.

مدیرگروه پژوهش‌های فناوری و نوآوری موسسه مطالعات و پژوهش بازرگانی ادامه داد: درمورد خودرو‌های برقی هم با فرض پیمایش بالا درطول سال، ۴ هزار کیلووات ساعت برق موردنیاز است.

با فرض اینکه، هرکیلو وات برق، حدود ۲ هزارو ۳۳۰ تومان براساس قیمت برق صادراتی شرکت توانیر در سال ۱۴۰۱ تعیین‌شود، حدود ۹ میلون و ۳۰۰ هزار تومان برآورد قیمتی برق به‌دست می‌آید که از این میان مصرف‌کننده، ۶ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان آن را باید پرداخت کند.

این کارشناس حوزه انرژی خاطرنشان کرد: باتوجه به توضیحات بالا و فرض درنظر گرفته‌شده و هزینه‌های میلیاردی بهداشت و درمان در کشور و آلایندگی‌های زیست محیطی در کلانشهر‌ها به‌نظر می‌رسد توسعه خودروهای برقی در کشور باید با قدرت بیشتر انجام شود چراکه علاوه‌بر مزایای فراوان اقتصادی در سایر هزینه‌های خانوار‌های ایرانی هم تاثیرگذار بوده و کشور را از وابستگی به سوخت‌های فسیلی نجات خواهدداد.

منبع خبر: عصر خودرو

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا