خودرو تارا برقی تایید شد
مدیرعامل گروه صنعتی ایران خودرو گفت: نمونه خودرو تارا برقی از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تایید شده است و در مسیر تولید خودرو تارا هیبریدی نیز تا امروز ۴۰ درصد پیشرفت داشتهایم.
علیمردان عظیمی فشی، با اعلام این خبر افزود: امروز اهمیت تولید خودرو برقی بر همه روشن است. چرا که وضعیت مصرف بنزین کشور در مقایسه با تولید پیش افتاده است. تا امروز ۸۰۰ میلیوندلار بنزین خریداری شده است که در سال یک میلیارد دلار هزینه واردات سوخت میشود.
وی که در مراسم رونمایی از خط تولید انبوه اتوبوس برقی ایرانخودرودیزل سخن میگفت، تصریح کرد: اگر بحث برقیسازی خودرو را جدی نگیریم، حتما در این مسیر به مشکل برمیخوریم. از سوی دیگر آلایندگی، خسارتهای پنهانی به جامعه میزند و بیماریها و مشکلات غیرقابل جبرانی را در کشور ایجاد میکند. وضعیت خروج ارز از کشور موضوع دیگری است که با این اقدام میتوان جلوی آن را گرفت.
عظیمی افزود: این اقدام شجاعانه وزیر صمت بوده که ما آن را به عنوان یک شرکت خودروساز سرلوحه خود قرار داده و تلاش کردهایم ایران خودرو را به نخستین، مهمترین و پرتیراژترین تولیدکننده خودرو برقی در کشور تبدیل کنیم.
مدیرعامل ایرانخودرو عنوان کرد: درخواست ما این است که کمیسیون صنایع، موضوع خودروهای برقی را جدیتر بگیرد. اگر خودروساز و وزارت صمت در این مسیر تنها بماند، به موفقیت نخواهند رسید. سایر بخشهای کشور هم باید دراین اقدام که برای آینده کشور ضروری است، به وزارت صمت کمک کنند.
وی اضافه کرد: دستیابی به این هدف نیازمند یک برنامه دقیق و جدی است و باید مورد حمایت دولت و مجلس قرار بگیرد. با برقیسازی خودروها، در کمتر از ۵ سال هر آنچه دولت هزینه کرده باشد، بازمیگردد.
عظیمی همچنین متذکر شد: بنابراین ایرانخودرو بهعنوان بزرگترین خودروساز کشور، عزم و اراده و تمام تلاش خود را بهکار خواهد بست تا اقدام جدی در این خصوص انجام دهد. بهمنظور کاهش مصرف سوخت، برنامهریزی انجام دادهایم و در همین خصوص در مسیر تولید تارا هیبرید تا امروز ۴۰ درصد پیشرفت داشتهایم.
مدیرعامل ایرانخودرو اظهار کرد: برای تامین شارژرها در شهرها، درحال عقد قرارداد با مپنا هستیم و این دو کار را به سرعت انجام میدهیم و امیدواریم در کمتر از ۱.۵ سال آینده خودرو تارا هیبرید تجاریسازی شده و به تولید انبوه برسد.
مدیرعامل ایرانخودرو ادامه داد: با برنامه وزیر صمت، برای حملونقل عمومی ابتدا قراردادهایی را برای واردات خودرو برقی منعقد کردیم و بعد از آن باید واردات را به صورت CKD انجام دهیم و در مرحله بعد باید دانش فنی را به داخل کشور منتقل کرده و آن را داخلیسازی کنیم.
وی گفت: تصمیم ما بر انتقال دانش فنی خودرو برقی به کشور گرفته شده و امیدواریم با استفاده از دانش فنی، یک خودرو برقی ایرانی را طراحی و تولید کنیم. ضمن آن که خودرو ریرا یک محصول ایرانی است که هم پلتفرم برقی و هم با پلتفرم بنزینی قابل اجراست.
عظیمی در پایان خاطرنشان کرد: درخواست ما این است که همه دستگاههای کشور در موضوع خودرو برقی به وزارت صمت کمک کنند. وظیفه شهرداریها این است که زمین مورد نیاز تعبیه شارژرها را تامین کنند و این کار با همت وزارتخانه به سرعت شدنی است اما نیازمند کمک است.
منبع خبر: پرشین خودرو