دولت به دنبال درآمدزایی از واردات کارکردهها نباشد
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: در تدوین آییننامه واردات خودروهای کارکرده نباید در شروع کار، عدد بزرگی برای عوارض وارداتی در نظر گرفت تا این قانون تاثیرگذار باشد. درواقع دولت خیلی به دنبال درآمدزایی از این محل نباشد. مصطفی طاهری درباره واردات خودروهای کارکرده گفت: مجلس ابزارهای مختلفی برای تنظیمگری بازار خودرو در اختیار دولت قرار داد و دولت از این پس میتواند از طریق تولید داخل، واردات خودروهای نو و هم از مسیر واردات خودرو کارکرده بازار را ساماندهی کند؛ بنابراین همه ابزارها دست دولت است و منتظر هستیم تاثیرگذاری این قوانین و سیاستها را در قیمتهای بازار شاهد باشیم و عملا به جایی برسیم که خودرو تکنرخی و قیمت بازار با کارخانه برابر شود.
نماینده زنجان و طارم در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: زمانی که به این مرحله برسیم و قیمتها متعادل شود، افرادی که به دنبال این هستند که خودرو را از کارخانه خریداری کرده و در بازار با بهای بیشتر به فروش برسانند، از بازار حذف میشوند؛ با تحقق این مهم عرضه و تقاضا به تعادل میرسد. وی اضافه کرد: دولت میتواند متناسب با شرایط کشور با ابزارهای تنظیمگری واردات خودروهای کارکرده و نو از تولید به لحاظ کمی و کیفی حمایت کند؛ به این معنا که پس از اینکه در عرضه خودرو به تعادل رسیدیم، باید از ظرفیت واردات خودرو برای ارتقای کیفیت خودرو استفاده کرد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس افزود: قانون شفاف است و براساس آن اجازه واردات خودروهای کارکرده با عمر کمتر از ۵ سال توسط افراد حقیقی و حقوقی صادر شده است؛ بنابراین در تدوین آییننامه واردات نباید برای عوارض واردات این خودروها را در شروع کار، عدد بزرگی در نظر گرفت تا تاثیرگذار باشد؛ دولت خیلی به دنبال درآمدزایی از این محل نباشد.
منبع خبر: دنیای اقتصاد