سامانه یکپارچه خودرو بیصاحب شد
در حالی وزارت صمت اعلام کرده که سامانه یکپارچه خودرو متعلق به این وزارتخانه نیست، از شورای رقابت هم اخبار ضدونقیض درباره فعالیت سامانه به گوش میرسد، درعینحال مردم در انتظار فروش مرحله سوم خودرو در سامانه یکپارچه سرگردان هستند.
اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ طبق اعلام وزارت صنعت، معدن و تجارت، سامانه یکپارچه تخصیص خودرو با هدف ایجاد شفافیت و امکان عرضه عادلانهتر برای همه خودروهای تولیدی، فعالیت خود را آغاز کرد و امکان ثبتنام در سامانه برای متقاضیان فراهم شد و آنها براساس بخشنامههای مختلف فروش خودرو که از سوی تمام شرکتهای خودروسازی ارائه شده نسبتبه ثبتنام اقدام میکردند.
از گرفتاری مردم در بازکردن سایت و ثبتنام که بگذریم مهمترین ایراد سامانه در همان مرحله اول خود را نشان داد بهنحوی که پس از اعلام نتایج در روز ۱۱ خردادماه اسامی تعدادی از افراد بهعنوان منتخبان اول (اصلی) اولین فروش خودرو در قالب سامانه یکپارچه تخصیص خودرو اعلام شد اما وقتی آنها میخواستند برای واریزوجه خودرو یا مبلغ علیالحساب اقدام کنند، موفق به واریز نمیشدند؛ چرا که با پیام “شما جزو منتخبین رزرو قرعهکشی این دوره سامانه یکپارچه تخصیص خودرو هستید” مواجه میشدند.
نارضایتی مردم در این بلاتکلیفی باعث شد رئیس سازمان حمایت ضمن پذیرش ایراد پیشآمده اعلام کند؛ “فرآیند ثبتنام خودرو در سامانه ایراداتی داشت که با رفع آنها این مشکل برطرف شده است. البته ۱۲ هزار ذخیره قرعهکشی سامانه یکپارچه هم خودرو میگیرند و افراد منتخبان قرعهکشی تا ۲۵ خردادماه مهلت دارند تا واریز وجه را به شرکتهای خودروساز برای تکمیل ثبتنام خود انجام دهند”.
مرحله دوم فروش خودرو در سامانه یکپارچه که از ۲۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۲ آغاز شد هم دچار ابهاماتی بود که همین امر متقاضیان را دچار سردرگمی کرد بهنحوی که در لیست خودروهای عرضهشده در سامانه یکپارچه خودرو، نام چند خودرو شامل کوییک مدل GX، ساینا مدل GX، شاهین اتوماتیک و اطلس درج شدهبود که قیمت قطعی این خودروها توسط خودروساز اعلام نشد و بهنوعی مردم خودرویی را خریدند که هیچ اطلاعی از قیمت آن نداشتند.
جالبتر اینکه وزارتصمت در آن مقطع در واکنشی قابل تامل اعلام کرد: “هدف سامانه یکپارچه نوبتدهی خودرو ایجاد یک لیست انتظار مرکزی شفاف و نه فروش است سپس فروش براساس فراخوان خودروسازان برمبنای این لیست انتظار محقق میشود. پس لازم است در هنگام فراخوان خودروساز قیمتها روشن اعلام شود. در این مرحله تنها نوبتدهی برای تخصیص معین میشود و فروش توسط خود خودروسازان در مرحله آتی انجام میشود. همه این موارد بهروشنی در اطلاعیه سامانه یکپارچه نوبتدهی بیان شدهاست.
اما الان گویا علیآبادی وزیر جدید صمت اعتقادی بههمین نوبتدهی هم ندارد که اعلام کرده: «اصلا سامانه یکپارچه متعلق به ما (وزراتصمت) نیست و متعلق به شورای رقابت است؛ درباره ثبتنام جدید هم اطلاعی ندارم، باید از شورای رقابت بپرسید».
منبع خبر: خبرگزاری تسنیم