اخبار خودرو

مدل شورای رقابت برای قیمت‌گذاری خودرو

مدیرکل روابط‌عمومی شورای‌رقابت گفت: جلسات شورای‌رقابت برای بررسی قیمت خودرو هرهفته برگزار می‌شود و به‌‌زودی قیمت‌های جدید خودرو‌ها اعلام خواهدشد. به‌گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، چگونگی محاسبه قیمت خودرو‌ها همیشه موضوعی مبهم برای خریداران این خودرو‌ها بوده‌است و خود شرکت‌های عرضه‌کننده نیز هیچ‌گونه اطلاعات شفافی دراین زمینه ارائه نمی‌دهند. سپهردادجوی‌توکلی، مدیر روابط‌عمومی شورای‌رقابت، در خصوص قیمت‌های جدید خودروها گفت: این شورا روزهای شنبه و سه‌شنبه جلساتی برگزار می‌کند به‌طوری که در جلسات به‌این موضوعات پرداخته می‌شود و به‌زودی قیمت‌های جدید خودرو‌ها اعلام خواهدشد. توکلی گفت: بررسی قیمت خودرو در روند کار کارشناسی قرار دارد.

او در پاسخ به‌این سوال که مبنای قیمت خودرو‌های متقاضیان ثبت‌سفارش قبل چگونه است، گفت: اگر قیمت زمان عقد قرارداد وجود داشته‌باشد همان ملاک است و هیچ‌گونه افزایش قیمتی شامل این دست از متقاضیان نخواهدشد. به‌گفته او، اگر خریداری پیش‌از این برای خرید خودرو قراردادی امضا کرده‌باشد، باید قیمت‌هایی که پیش‌از این توسط شورا اعلام شده‌بود، مبنا قرار بگیرد. مدیر روابط‌عمومی شورای‌رقابت گفت: براساس این دستورالعمل شورای‌رقابت موظف است رصد بازار و روند تولید و توزیع خودرو را مورد بررسی قراردهد و در این مسیر آنالیز قیمتی انواع محصولات نیز انجام می‌شود. البته این موضوع به‌این معنا نیست که هر سه‌ماه یک‌بار قیمت خودرو افزایش پیدا می‌کند.

توکلی گفت: متاسفانه برداشت اشتباهی از دستور‌العمل شورا صورت‌گرفت که توسط برخی بازنشر شده که شورای‌رقابت هر سه‌ماه قیمت خودرو‌ها را افزایش می‌دهد. این موضوع را به‌شدت تکذیب می‌کنم. او در پاسخ به‌این سوال که نحوه محاسبه قیمت‌خودرو در شورای‌رقابت چگونه است، گفت: قیمت طبق دستورالعمل ۵۴۳ و فرمول کاست‌پلاس تعیین می‌شود؛ یعنی مبنای تنظیم قیمت، براساس ضوابط قیمت‌گذاری مصوب است که توسط سازمان حمایت محاسبه می‌شود.

توکلی در پاسخ به‌این سوال که نرخ تورم توسط بانک‌مرکزی اعلام و هر سه‌ماه بررسی می‌شود و در صورتی که مواد لازم برای تولید خودرو مثل شیشه، فولاد و… افزایش قیمت داشته باشند، قیمت خودروها می‌تواند باتوجه به‌میزان تورم این نهاده‌ها افزایش یابد یا خیر، گفت: در فرمول کاست‌پلاس قیمت نهایی خودرو، هزینه تمام‌شده به‌علاوه سود معقول‌است؛ بنابراین هم به نفع مصرف‌کننده و هم تولیدکننده خواهدبود.

منبع خبر: دنیای اقتصاد

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا