اخبار خودرو

اتوبوس و مینی‌بوس در سر بالایی تولید

تولید خودروهای سبک و سنگین تجاری در ۱۰ ماه امسال با رشد قابل‌توجهی مواجه شده، رشدی که البته بیشتر از ناحیه تولید وانت رخ داده است. طبق آنچه وزارت صنعت، معدن و تجارت در آمارنامه دی‌ماه آورده، کل تولید خودروهای تجاری سبک و سنگین (شامل وانت، ون، اتوبوس، مینی‌‌بوس، کامیون، کامیونت و کشنده) در ۱۰ ماه امسال صدو هفتاد هزار و ششصدو نود و یک دستگاه بوده است. این در حالی است که تجاری‌سازان در ۱۰ ماه مشابه سال گذشته صدو سی‌ و یک هزار و نهصد و پانزده دستگاه محصول را تولید کرده بودند. با توجه به این آمار، تولید خودروهای تجاری سبک و سنگین تا پایان دی‌ماه امسال و نسبت به ۱۰ماه سال گذشته، حدودا ۳۰درصد رشد کرده است.

اگر آمار وانت را جداگانه حساب کنیم، کل تولید خودروهای تجاری سنگین و نیمه‌سنگین در ۱۰ماه امسال، سی‌ و پنج هزار و شصت دو دستگاه بوده است. تجاری‌سازان بدون احتساب وانت، سی هزار و نهصد و نود و پنج دستگاه محصول را در ۱۰ ماه مشابه سال گذشته به تولید رسانده بودند. بنابراین تولید خودروهای تجاری (منهای وانت) در بازه زمانی تحت بررسی، کمتر از پنج‌ هزار دستگاه، معادل ۱۳درصد، بالا رفته است. در بین کل خودروهای تجاری سبک و سنگین، وانت دارای بیشترین تیراژ در ۱۰ ماه سال جاری بوده‌است. بنابر آمار وزارت صمت، تا پایان دی‌ماه امسال صدو سی‌ و پنج هزار و ششصد و بیست و نه دستگاه وانت در خودروسازی دولتی و خصوصی به تولید رسیده است. در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته (حدودا صد و یک هزار دستگاه)، تولید وانت ۳۴درصد رشد کرده است. سهم خودروسازان بخش خصوصی از تولید وانت در ۱۰ ماه گذشته، کمتر از بیست و هشت هزار دستگاه بوده است.

همچنین تولید وانت در بخش خصوصی طی ۱۰ماه امسال و نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳۳درصد رشد را نشان می‌دهد. پس از وانت، بیشترین تیراژ در بین خودروهای تجاری نصیب گروه کامیون، کامیونت و کشنده شده است. آمار وزارت صمت می‌گوید در ۱۰ ماه امسال حدود سی و یک هزار دستگاه از این گروه خودرویی به تولید رسیده که نشان از رشد ۱۸درصدی نسبت به سال گذشته دارد. به عکس وانت، سهم اعظم تولید کامیون، کامیونت و کشنده در ۱۰ماه امسال، نصیب خودروسازان خصوصی شده است. خصوصی‌ها توانسته‌اند تا پایان دی‌ماه امسال بیش از نوزده هزار و پانصد دستگاه از این گروه خودرویی را به تولید برسانند و نسبت به ۱۰ماه سال گذشته ۳۹درصد رشد کنند. تجاری‌سازان در تولید ون نیز توانسته‌اند آمار خود را نسبت به ۱۰ماه سال گذشته بالا ببرند. آنها در ۱۰ماه پارسال دو هزارو هفتصد و بیست و پنج دستگاه ون به تولید رسانده‌اند و در مدت مشابه امسال، این آمار را به دو هزار و هفتصد و سی و یک دستگاه رسانده‌اند.

بخش خصوصی اوضاع مناسبی در تولید ون نداشته، چه آنکه تیراژ هزارو صدو شش دستگاهی سال گذشته آنها جای خود را به تولید چهارصد و هفتاد و پنج دستگاهی در ۱۰ماه امسال داده است. بنابراین تولید ون در ۱۰ماه امسال ۵۷درصد افت کرده است. نگاهی نیز به اوضاع تولید اتوبوس و مینی‌بوس در ۱۰ ماه امسال بیندازیم، محصولاتی که به عکس روند کلی، افت تیراژ داشته‌اند. در بخش اتوبوس، خودروسازان آمار هفتصد و بیست و پنج دستگاهی را تا پایان دی امسال به جا گذاشته‌اند، حال آنکه تولید ۱۰ماه پارسال آنها هزار و صد و بیست و هشت دستگاه بوده است. بنابراین تولید اتوبوس ۳۶درصد افت کرده است. اخیرا اخبار مختلفی مبنی بر تامین نیاز کشور به اتوبوس از مسیر واردات به‌خصوص از چین مطرح شده و به نظر می‌رسد این موضوع از انگیزه تولید این محصول در کشور کاسته یا خواهد کاست.

اصرار وزارت صمت بر این است که ناوگان حمل‌ونقل عمومی کشور برقی شود و با توجه به اینکه شرکت‌های داخلی فعلا توان تامین اتوبوس‌های برقی را در حد نیاز را ندارند، سیاستگذار به سراغ واردات رفته است. در نهایت در بخش مینی‌بوس و میدل‌باس نیز با افت تولید مواجه هستیم. طبق آمار وزارت صمت، تا پایان دی امسال ششصد و بیست و چهار دستگاه مینی‌بوس و میدل‌باس به تولید رسیده، حال آنکه در ۱۰ماه پارسال، تیراژ این محصولات هشتصد و هفتاد و هشت دستگاه بوده است. با این حساب تولید ۱۰ماهه مینی‌بوس و میدل‌باس ۲۹درصد کاهش پیدا کرده است. روند کاهشی تولید اتوبوس و مینی‌بوس در حالی است که بیشتر خودروهای ناوگان حمل‌و‌نقل عمومی (در این بخش) فرسوده‌اند و نیاز به جایگزینی دارند.

منبع خبر: دنیای اقتصاد

نمایش بیشتر

۲ دیدگاه

  1. امیدواریم روز به روز اتوبوس های جدید به ناوگان حمل و نقل شهری اضافه بشن ، واقعا نیاز به ارتقا و جاگزینی اتوبوس های فعلی بشدت نیازه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا