اخبار خودرو

روند تعیین ضوابط مالیات خودروهای لوکس در قوانین بودجه سالانه

مالیات بر خودروهای با ارزش بالا، نخستین‌بار در قانون بودجه سال ۱۳۹۹ به عنوان یکی از ابزارهای مالیاتی مطرح شد و طی سال‌های بعد نیز با اصلاحاتی در سقف ارزش مشمول و نرخ مالیاتی ادامه یافته است. در ادامه، مروری بر سیر تطور احکام قانونی مربوط به اخذ مالیات از خودروهای گران‌قیمت خواهیم داشت:

قانون بودجه سال ۱۳۹۹

مطابق بند «ت» تبصره ۶ این قانون، خودروهای سواری و وانت دو کابین با پلاک شخصی که ارزش روز آن‌ها برابر یا بیش از ۷ میلیارد ریال باشد، مشمول مالیات سالانه به نرخ ۰٫۲ درصد ارزش روز خودرو خواهند شد.

قانون بودجه سال ۱۴۰۰

در بند «ش» تبصره ۶ آمده است: تمام مالکان حقیقی و حقوقی خودروهای سواری و وانت دو کابین با پلاک شخصی، به‌همراه خودروهای متعلق به فرزندان زیر ۱۸ سال یا افراد محجور تحت تکفل آنان، در صورتی که مجموع ارزش خودروهایشان در پایان سال بیش از ۱۰ میلیارد ریال باشد، مشمول پرداخت مالیات سالانه خودرو می‌شوند.

قانون بودجه سال ۱۴۰۱

بر اساس بند «ف» تبصره ۶، خودروهای سواری و وانت دو کابین با پلاک شخصی که ارزش آن‌ها از ۱۰ میلیارد ریال فراتر رود، مشمول مالیات خودرو در سال ۱۴۰۱ خواهند شد.

قانون بودجه سال ۱۴۰۲

طبق بند ۳ تبصره ۶ این قانون، خودروهای سواری و وانت دو کابین با ارزش بیش از ۳۰ میلیارد ریال مشمول مالیات سالانه به نرخ ۱ درصد نسبت به مازاد ارزش مذکور می‌گردند.

قانون بودجه سال ۱۴۰۳

در بند «چ» تبصره ۶، ارزش آستانه برای مشمولیت مالیاتی به ۳۵ میلیارد ریال افزایش یافته است. خودروهایی که ارزش آن‌ها بیش از این مبلغ باشد، باید یک درصد از مازاد ارزش را به عنوان مالیات سالانه پرداخت کنند.

قانون بودجه سال ۱۴۰۴

طبق بند «ت» تبصره ۱، خودروهای شخصی سواری و وانت دو کابین که ارزش روز آن‌ها از ۵۰ میلیارد ریال فراتر رود، مشمول مالیات سالانه به نرخ ۱ درصد نسبت به مازاد این مبلغ خواهند بود.

منبع خبر: خبرگزاری تسنیم

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *