رپرتاژ

بهترین لاستیک آفرود، بررسی ۰ تا ۱۰۰ نکات برای خرید

برای لذت بردن از طبیعت و مسیرهای آفرودی باید از تجهیزات مناسب هم استفاده کنید. داشتن رینگ و لاستیک مناسب آفرود هم از جمله این تجهیزات است. اگر در جستجوی بهترین لاستیک آفرود هستید، باید فاکتورهای متعددی را برای انتخاب در نظر بگیرید. برای مثال نوع جاده‌هایی که می‌خواهید در آن رفت و آمد کنید، وضعیت کلی آب و هوای منطقه، جنس رینگ انتخابی، اندازه رینگ و لاستیک، شکل طراحی آج‌ها، جنس متریال ساخت لاستیک و قیمت از جمله همین فاکتورها هستند. در ادامه بیشتر درباره انتخاب لاستیک آفرود و بهترین گزینه‌ها صحبت می‌کنیم.

بهترین لاستیک آفرود چه ویژگی‌هایی دارد؟

اگر در جستجوی بهترین لاستیک برای آفرود هستید، باید ویژگی‌های زیر را در هنگام انتخاب در نظر بگیرید:

نوع خودرو و رینگ آن

پیش از اینکه سراغ خرید لاستیک برای آفرود بروید، باید نوع خودرو و رینگ آن را بررسی کنید. نکته مهم اینکه در خودروهایی که قابلیت آفرود سواری دارند، باید حتماً از رینگ‌ آفرود استفاده شده باشد تا سپس بتوانید لاستیک آفرودی هم روی آن نصب کنید.

به گفته وب‌سایت رینوتیک:

اغلب تصور می‌شود که خرید رینگ اسپرت برای خودروهای آفرودی صرفاً جنبه زیبایی دارد؛ اما واقعیت این است که رینگ یکی از اجزای اصلی خودرو محسوب می‌شود و روی شتاب‌گیری، هندلینگ، ایمنی و سیستم ترمز خودرو‌ تاثیر مستقیم می‌گذارد. خرید یک رینگ نامناسب برای خودروهای آفرودی می‌تواند امنیت شما را در مسیرهای ناهموار به خطر بیندازد. به همین خاطر توصیه می‌کنیم برای خرید رینگ آفرود وقت بگذارید و به سراغ گزینه‌ای بروید که متناسب با خودروی شما طراحی شده و فاکتورهای ایمنی لازم را داشته باشد.

آشنایی با انواع لاستیک‌های آفرود

در خرید بهترین لاستیک آفرود باید با انواع این لاستیک‌ها نیز آشنا باشید. لاستیک‌های آفرود براساس کارایی و نوع طراحی آج‌ها در سه دسته زیر قرار می‌گیرند:

دسته اول، لاستیک‌های شنی (Sand Tires)

حرکت در مسیرهای شنی، مثل مناطق کویری با لاستیک‌های آفرود مخصوص شن راحت‌تر می‌شود؛ زیرا این لاستیک‌ها دارای آج‌هایی با طراحی V شکل هستند که میزان چسبندگی را در مسیرهای شنی افزایش می‌دهند. از لاستیک‌های آفرود شنی می‌توان در مسیرهای دارای گل و لای، مثل مسیرهای جنگلی یا کوهستانی نیز استفاده کرد؛ اما به‌‌خاطر نوع طراحی و چسبندگی فراوانی که در محیط‌های شنی دارند، برای حرکت در مناطق ساحلی و کویری مناسب‌تر هستند.

نکته مهم اینکه از لاستیک‌های شنی نمی‌توان خیلی در جاده‌های آسفالت استفاده کرد؛ زیرا شکل طراحی آج‌ها به شکلی است که در جاده‌های آسفالت چسبندگی لازم را ندارند و کنترل خودرو را سخت می‌کنند. به‌علاوه استفاده از این لاستیک‌ها در مسیرهای آسفالت باعث ساییدگی بیشتر می‌شود و عمر آن‌ها را پایین می‌آورد. نکته دیگر سر و صدای زیادی لاستیک‌های شنی در جاده‌های هموار است که راننده و مسافران را کلافه می‌کند.‌

دسته دوم، لاستیک‌های همه منظوره (All-Terrain)

لاستیک‌‌های آل ترین که با نام لاستیک‌های همه منظوره هم شناخته می‌شوند، نوعی از لاستیک‌های آفرود هستند که می‌توان از آن‌ها در جاده‌های آسفالت هم استفاده کرد. به همین خاطر هم به آن‌ها همه منظوره گفته می‌شود. به نقل از وب‌سایت تایر پارس:

لاستیک های All-Terrain چسبندگی بالایی دارند و برای استفاده در جاده و خارج جاده بسیار مناسب است. اما به دلیل همه منظوره بودن این تایرها برای کسانی که فقط در جاده‌های آسفالت و بزرگراه و یا فقط خارج از جاده رانندگی می‌کنند، نمی‌تواند گزینه مناسبی باشد. تایر All-Terrain سبک و بی‌صدا نیست، اما قطعاً گزینه خوبی برای استفاده در جاده و خارج از جاده است.

پس اگر در جستجوی بهترین لاستیک آفرود می‌‌گردید که اصطلاحاً به درد همه چیزی بخورد، سراغ مدل‌های AT بروید.

دسته سوم، لاستیک‌های گل و لای (MUD-Terrain)

در معرفی لاستیک‌های گل و لای می‌توان به وب‌سایت فَرمونِت استناد کرد:

تایر زمین گل و لای یا Mud terrain تایرهایی با طرح آج بزرگ و عمقی هستند که برای پاک‌سازی گل و لای از شکاف‌های (یا حفره‌ها) بین بلوک‌های تایر طراحی شده‌اند. می‌توان گفت این نوع تایرها قبلاً فقط برای استفاده در ماشین‎آلات کشاورزی و صنعتی مانند تراکتور کاربرد داشتند؛ اما امروزه در تولید تایرهای آفرودی هم از این طراحی استفاده می‌شود.

بر روی سطح این مدل تایرها فاصله‌های عمیقی، الگوی آج را تشکیل می‌دهند. پس از ساخت این مدل تایرها، تراکتورهای مزرعه‌ای در سراسر آمریکا استفاده گسترده از آن را آغاز کردند. یک تایر Mud terrain می‌تواند با توجه به فاصله زیادی که بین بلوک‌های عمیق آج دارد، با حداقل سرعت، به‌راحتی در زمین‌های گِلی حرکت کند و در گِل و لای فرو نرود.

براساس این معرفی، اگر در جستجوی لاستیک برای آفرود در مسیرهای گل و لای هستید، بهترین گزینه‌ لاستیک‌های MT خواهند بود.

بررسی طراحی آج

فاکتور دیگری که در خرید لاستیک آفرودی باید لحاظ کنید، شکل طراحی آج لاستیک است. آج به طور مستقیم روی میزان چسبندگی لاستیک‌ها تاثیر می‌گذارد. برای مثال در لاستیک‌های ST شکل طراحی آج شبیه حرف V انگلیسی است. این شکل از طراحی باعث می‌شود تا لاستیک در داخل شن و ماسه فرو برود و بیشترین میزان چسبندگی را با سطوح شنی داشته باشد. در نتیجه خودرو بدون مشکل در این مسیرها حرکت می‌کند؛ اما از همین لاستیک در مسیرهای آسفالت نمی‌توان استفاده کرد، زیرا میزان چسبندگی فوق‌العاده کاهش می‌یابد و کنترل خودرو را سخت می‌کند.

پس اگر به دنبال بهترین لاستیک آفرود هستید، شکل طراحی آج‌ها را نیز بررسی کنید و مطمئن شوید این طراحی برای مسیرهای مورد نظر شما مناسب است. اگر اطلاعات کافی در این مورد ندارید، می‌توانید با کارشناسان فروشگاه نیز مشورت کنید.

اهمیت جداره جانبی

اینکه لاستیک‌های آفرودی حتی در عبور از مسیرهای سنگلاخی هم صدمه جدی نمی‌بینند و پنچر نمی‌شوند، به خاطر شکل طراحی جداره جانبی است. این جداره جانبی کمک می‌کند تا شکل ظاهری لاستیک در عبور از مسیرهای سخت یا تحمل بارهای سنگین تغییر نکند. به‌علاوه آن‌قدر ضخامت دارد که از سوراخ شدن لاستیک و پنچری آن هم جلوگیری می‌کند.

ضخامت جداره جانبی در لاستیک‌های آفرودی متفاوت است؛ در هنگام خرید باید این ضخامت را بررسی کنید. برای مثال در لاستیک‌های همه منظوره (AT) ضخامت جداره جانبی بیشتر از لاستیک‌های معمولی است؛ در نتیجه این لاستیک‌ها هم برای سواری در جاده‌های آسفالت مناسب هستند و هم می‌توان از آن‌ها در مسیرهای آفرودی استفاده کرد.

در نظر گرفتن سایز لاستیک

سایز لاستیک‌های آفرودی نیز مانند رینگ‌های آفرودی متفاوت است. همین‌طور که می‌توانید برای خودروهای مختلف از رینگ‌هایی با سایزهای متفاوت استفاده کنید، این حق انتخاب را در خرید لاستیک‌های آفرودی نیز دارید. در انتخاب سایز لاستیک آفرود می‌توانید فاکتورهایی مثل زیبایی ظاهری را نیز لحاظ کنید؛ اما مهم‌ترین فاکتور تناسب سایز لاستیک با مسیرهایی است که می‌خواهید آن‌ را بپیمایید.

قیمت لاستیک‌های آفرودی

اگر در جستجوی بهترین لاستیک برای آفرود هستید، مسلماً قیمت برایتان اهمیت کمتری دارد؛ اما به گفته سایت مجیکمپ:

لاستیک‌های آفرود قیمت‌های مختلفی دارند و شما باید بودجه‌ای تنظیم کنید و آن را با ویژگی‌های لاستیک مد نظرتان متعادل کنید. درست است که قدرت خرید شما بر نوع لاستیک انتخابی‌تان تاثیر بسیاری دارد؛ اما همیشه کیفیت و عملکرد را در اولویت قرار دهید تا هم امنیت و لذت شما را در طول ماجراجویی‌های خارج از جاده و هم دوام و عملکرد بهتر را در درازمدت تضمین کند.

به طور کلی ترکیبی از دوام، عملکرد و ایمنی، در عین حال کنترل و چسبندگی عالی در زمین‌های ناهموار و مرطوب، گزینه‌های بسیار خوبی برای ارائه بهترین عملکرد لاستیک‌های خارج از جاده هستند.

جنس و نحوه طراحی لاستیک آفرود

در ساخت لاستیک‌های آفرود از مواد مختلفی مثل دوده، محافظت کننده، کائوچو، سیم، مواد نخی و… استفاده می‌شود. به طور کلی براساس نوع طراحی می‌توان لاستیک‌های آفرود را در دو دسته زیر قرار داد:

لاستیک‌های بایاس:

در این لاستیک‌ها از نخ‌هایی با جنس نایلونی استفاده می‌شود. این نخ‌ها به‌صورت لایه‌ای و ضربدری استفاده می‌شوند و با خط مرکزی تایر یک حالت مورب را می‌سازند.

از جمله ویژگی‌های لاستیک‌های بایاس می‌توان به وزن کمتر، سواری نرم‌تر در سطوح ناهموار و دارا بودن جداره‌های جانبی سخت‌تر اشاره کرد.

لاستیک‌های رادیال:

در این لاستیک‌ها از نخ‌های لایه‌ای با جنس ریون استفاده می‌شود. این نخ‌ها با خط مرکزی تایر زاویه‌ای ۹۰ درجه می‌سازند. این شکل از طراحی باعث می‌شود تا عمر لاستیک افزایش یابد و در برابر پنچری و سوراخ شدن هم مقاومت بالاتری داشته باشد. به‌علاوه رانندگی با لاستیک‌های رادیال راحت‌تر است و ترمزگیری سریع‌تری هم دارند.

اهمیت تاریخ انقضای لاستیک

در خرید تایر آفرود باید حواستان به تاریخ انقضای آن هم باشد.در تمامی لاستیک‌ها یک کد دیجیتالی چهاررقمی نوشته شده است؛ چیزی که برای مطلع شدن تاریخ تولید لاستیک اهمیت دارد، چهار رقم آخر روی لاستیک است. تاریخ تولید در تمامی لاستیک‌ها به‌صورت میلادی نوشته می‌شود. در این ۴ رقم آخر، دو رقم اول آن نشان‌دهنده هفته تولید و دو رقم آخر آن نشان‌دهنده سال تولید است.

بهترین لاستیک آفرودی All Train

با توجه به کاربرد بیشتر لاستیک‌های AT مدل‌های متنوعی از لاستیک‌های همه‌منظوره را در جدول زیر لیست کرده‌ایم. این جدول به نقل از وب‌سایت مرجع gearjunkie تهیه شده است.

برند و مدل لاستیک قیمت (دلار) سایز رینگ موجود (اینچ)
Cooper Discoverer AT3 XLT ۱۳۴ تا ۳۴۷ ۱۸ تا ۱۵، ۲۰، ۲۲
General Grabber A/TX ۱۴۴ تا ۵۱۸ ۱۵ تا ۱۸، ۲۰، ۲۲
BFGoodrich All-Terrain T/A K02 ۱۸۶ تا ۶۷۴ ۱۵ تا ۱۸، ۲۰، ۲۲
Toyo Open Country A/T III ۱۱۵ تا ۳۲۵ ۱۵ تا ۲۲
Nokian Tires Outpost nAT ۱۴۱ تا ۶۰۹ ۱۵ تا ۲۲

سخن آخر

برای خرید بهترین لاستیک آفرود باید ابتدا بدانید که دنبال چه نوع لاستیکی هستید. اینکه می‌خواهید در چه مسیرهایی رفت و آمد کنید؟ و نیازتان چیست؟ سپس براساس این نکات می‌توانید فاکتورهای مختلف را کنار هم بچینید و بهترین لاستیک برای آفرود را پیدا کنید. در این مقاله فهرستی از این نکات و فاکتورها را بررسی کردیم. اگر سوال دیگری داشتید، در کامنت‌ها پاسخگوی شما هستیم.

نمایش بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا