ممنوعیت استفاده از نرمافزارهای چینی در خودروهای خودران آمریکا
دولت بایدن در حال بررسی ممنوعیت استفاده از نرمافزارهای چینی در خودروهای خودران با سیستمهای سطح ۳ و بالاتر است. این طرح جدید به احتمال زیاد توسط وزارت بازرگانی ایالات متحده در هفتههای آتی پیشنهاد داده خواهد شد. در صورت نهایی شدن و اجرا، این اقدام میتواند تأثیرات گستردهای بر بازار خودروهای برقی و خودران داشته باشد.
دلایل ممنوعیت نرمافزارهای چینی
تدوین کنندگان این طرح به دنبال ممنوعیت فروش خودروهای خودران و متصل مجهز به نرمافزارهای چینی در ایالات متحده هستند. جالب اینکه این ممنوعیت میتواند نمونههای اولیه از خودروهای خودران ساخت چین که در حال حاضر در جادههای آمریکا مراحل تست و توسعه را سپری میکنند، در بر بگیرد. هدف از این اقدام، کاهش خطرات امنیت ملی ناشی از تکنولوژیهای به کار رفته در خودروهای خودران و متصل اعلام شده است.
طبق اطلاعات موجود، در طرح وزارت بازرگانی ایالات متحده، تولیدکنندگان و تأمینکنندگان خودرو باید ثابت کنند نرمافزارهای استفاده شده توسط آنها در کشورها و نهادهای خارجی حساس، از جمله چین، توسعه نیافته است. این امر میتواند تأثیرات عمدهای بر صنعت خودرو و روند تست خودروهای خودران در ایالات متحده داشته باشد.
در همین راستا، کاخ سفید و وزارت امور خارجه ایالات متحده اخیراً جلسهای با حضور متحدان عمدهای چون استرالیا، کانادا، اتحادیه اروپا، آلمان، هند، ژاپن و کره جنوبی برگزار کردهاند تا در مورد «خطرات امنیت ملی مرتبط با خودروهای متصل» بحث کنند. این جلسه چندین ماه پس از آن برگزار شد که گروهی از قانونگذاران آمریکایی نگرانیهای خود را در مورد جمعآوری و مدیریت دادههای حساس توسط شرکتهای چینی در زمان آزمایش خودروهای خودران در ایالات متحده ابراز کردند.
این قانون گذاران فاش کردند که در ۱۲ ماه منتهی به نوامبر ۲۰۲۲، شرکتهای چینی متخصص در تولید خودروهای برقی فقط در کالیفرنیا بیش از ۴۵۰ هزار مایل (حدود ۷۲۴ هزار کیلومتر) تست انجام دادهاند. دولت بایدن نگران آن است که خودروهای مجهز به نرمافزارهای چینی از سیستمهای نظارت بر راننده به منظور گوش دادن یا ضبط مکالمات استفاده کنند یا قادر به کنترل کامل خودرو باشند.
واکنش چین
طبق انتظار چین به شدت با این طرح مخالفت کرده و خواستار رعایت اصول بازار و قوانین تجارت بینالمللی از سوی ایالات متحده شده است. سخنگوی سفارت چین در واشنگتن تأکید کرده که تنها با تقسیم کار و رقابت عادلانه میتوان به پیشرفت تکنولوژیکی دست یافت. وی افزوده چین از ایالات متحده میخواهد که اصول بازار و قوانین تجارت بینالمللی را بهطور جدی رعایت نموده و زمینه رقابت منصفانه را برای شرکتهای تمام کشورها فراهم کند. سخنگوی سفارت چین گفته این کشور قطعاً از حقوق و منافع قانونی خود دفاع خواهد کرد.
منبع خبر: آخرین خودرو